Telefon

+36 70 967 73 10

E-mail

krisztina@massagebsm.hu

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 8:00-20:00

A reiki kifejezést a legtöbben hallottuk már a hétköznapokban, jóllehet sokan nincsenek tisztában annak pontos jelentésével, illetve eredetével. Az még hozzávetőleg mindenkinek megvan, hogy egyfajta energiakezelésről, energiaátvitelről van szó, de általában nem vagyunk biztosak benne, hogy megfelelő-e a számunkra. Ebben a cikkben körbejárjuk a reiki funkcióját, eredetét, hatásosságát, végül ejtünk néhány szót arról, hogy kinek és mikor javasolt ez a típusú kezelés. Vágjunk is bele!

Tehát pontosan mi is az a reiki? A reiki egy olyan energiaátadáson alapuló technika, amely elősegíti az ellazulást, csökkenti a stresszt, valamint a szorongást, és képes visszaállítani a szervezet természetes vitalitását, frissességét. A reiki gyakorlatot végző szakember a keze használatával energiát juttat a kezelt személy testébe, ezzel biztosítja annak egyensúlyát, szabad energiaáramlását. A reiki pszichés és fizikai problémák esetén is alkalmazható.

Honnan ered a reiki?

Megalkotója a japán Usui Mikao spirituális gyógyító, aki az 1900 évek első felében (más források szerint az 1800-as évek végén) kísérletezte ki a módszert. Jelentése a japán rei (univerzális) és ki (életenergia) szavak összevonásából ered. A reikit napjainkban széles körben használják – ideértve a kórházakat és hospice-ellátásokat is – az egészségügyi kezelések kiegészítéseként.

Victoria Bodner reiki mester szerint a kezelés támogatja a felépülést azáltal, hogy érzelmileg, mentálisan és fizikailag is segíti az energetikai kiegyensúlyozottság állapotát elérni.

A reiki egészségügyi előnyei

Ahogyan a fentiekben is szó esett róla, a reiki elősegíti az ellazulást, képes csökkenteni a stresszt, valamint támogatja az általános jólét helyreállítását, fenntartását. Ezeken kívül:

 • Meditatív állapotot teremt
 • Támogatja a csontok és szövetek regenerálódását sérülést vagy műtétet követően
 • Stimulálja az immunrendszert
 • Elősegíti a természetes öngyógyító folyamatok megindulását
 • Enyhíti a fájdalmat és a feszültséget
 • Kiegészítő kezelésként szolgál a hagyományos orvosi kezelés mellett

Egy tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a reiki általánosságban véve az alábbi érzeteket képes kifejteni a kezelések hatására:

 • Béke és harmónia érzete
 • Nyugalom és kikapcsolódás érzete
 • Biztonság és stressz mentesség érzete
 • Regenerálódás és feltöltődés érzete

Kiválthatja a reiki az orvosi kezelést?

Határozottan nem! A reiki- vagy energiakezelés nem helyettesítheti sem az orvossal történő konzultációt, sem a felügyelete mellett folytatott kezelést.

A reiki a hagyományos orvosi és terápiás gyógykezelések kiegészítéseként szolgál, amely képes növelni a más típusú gyógyhatások hatékonyságát – húzta alá Victoria Bodner reiki mester. Az energiakezelés tehát semmilyen módon nem válthatja ki sem az orvosi konzultációt, sem pedig az orvosi ellátást, ugyanakkor hatásos kiegészítő kezelésként szolgálhat.

Milyen állapotok kezelésére megfelelő a reiki?

Bodner mester szavai szerint mivel a reiki a teljes énre – tehát az elmére, a testre és az érzelmekre is – hatást gyakorol, és tekintettel arra, hogy univerzális életerő-energia, ezért a reiki eredményes lehet a fizikai, érzelmi, mentális, valamint spirituális kezelés minden típusában. Az energiaátvitel nem specifikus egyetlen elváltozás típusra vagy állapotra sem, ugyanakkor segíthet a következőkben:

 • Krónikus fájdalmak
 • Emésztési problémák
 • Szorongás és depresszió
 • Stressz okozta betegségek
 • Neurodegeneratív betegségek

Ezeken felül a reiki támogathatja a műtétre való felkészülést is, ami elősegítheti a mielőbbi felépülést. Mindezeken túl az energiakezelés az egészséges személyeknek is ajánlott, ugyanis a reiki támogatja az ideális egyensúly fenntartását.


Hogyan működik a reiki?

A reiki szakemberek közvetítőként működnek a kezelt személy és az univerzális életenergia forrása között. A gyakorlatban az energia a szakember kezén át áramlik a világegyetemből a kezelt személy testébe.

„Az energiaáramlás mértékét a kezelt személy határozza meg akképpen, hogy csupán annyit vesz fel, amennyire szüksége van.”

A mester ezen felül arra is rámutatott, hogy a reikit vezető szakember képes azt a támogatást megadni, amire a kezelés alatt szükség van, sem többet, sem kevesebbet. Mindez tökéletes egyensúlyt biztosít az igények kielégítésében.

Hogyan történik a reiki kezelés?

A kezelés általában 60-90 percig tart. A folyamat során a vendég utcai ruhában a masszázságyon fekszik, mialatt halk, meditatív zene támogatja az ellazulást.

A kezelést követően az élmények és az érzések átbeszélése következik, amely támpontokat ad mind a vendégnek, mind pedig a reikit végző szakembernek.

Mennyibe kerül a reiki kezelés?

A reiki kezelés ára attól függ, hogy a vendég egyszeri alkalomra jelentkezik be, vagy többalkalmas bérletet vált. A kezelés árszabásáról ide kattintva tájékozódhat.